“Вчора в Костянтинівці спецгрупою МВС під керівництвом полковника В'ячеслава Аброськина була реалізована оперативна інформація Костянтинівського ГУВС і після запеклого збройного опору був затриманий особистий охоронець терориста Гіркіна - Олексій Володимирович Ш. 1980 року народження”, - написав у Facebook радник глави МВС Антон Геращенко.

За його словами, “тепер ми дізнаємося таємницю зникнення Стрєлкова-Гіркіна і багато інших подробиць про злочини терористів”.

Важливо, що інформація про перебування терориста була передана в Київ від місцевих проукраїнськи налаштованих співробітників Костянтинівської міліції, і терориста не було попереджено,
- наголосив Геращенко.

Суд обрав терористові запобіжний захід на період слідства у вигляді арешту. Охоронцю Стрєлкова інкримінується участь у вбивстві і замаху на вбивство з метою заволодіння майном та грошовими засобами.

Довідка: Хто такий Гіркін. Російський диверсант і терорист, за даними СБУ — полковник ГРУ Генерального штабу Збройних сил РФ. До 28 квітня 2014 року відомий під псевдонімом Ігор (Іванович) Стрєлков, прізвисько "Стрєлок".

Причетний до захоплення Верховної ради АР Крим, керівник російського диверсійного угруповання у Сімферополі, а потім у Слов'янську Донецької області.

Раніше сам бойовик повідомив, що воював у Придністров’ї та у Боснії. Стрєлков розказав, що воював у двох чеченських війнах, у Придністров’ї та навіть п’ять місяців у "сербській Боснії". У липні він розповів, що до 31 березня він працював у Федеральній службі безпеки Росії, звільнився у званні полковника запасу.

14 серпня так звана Рада міністрів терористичної організації "ДНР" задовольнила прохання Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) про відставку з поста міністра оборони.