Про це розповів перший заступник прокурора Сум Сергій Маслюк.

"Прокуратура розглянула колективну скаргу про те, що 6 років тому незаконно була закрита кримінальна справа, у якій фігурував син мера Максим Мінаєв", - повідомив він.

За словами Маслюка, 29 липня прокуратура скасувала рішення слідчого про закриття справи.

У центрі громадських зв'язків Управління МВС у Сумській області зазначили, що справу передали на додаткове розслідування, яке проведе міське управління міліції.

30 липня матеріали справи внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Нагадаємо, у 2006 році цей інцидент висвітлювався в місцевих ЗМІ.

"У ніч із 19 на 20 лютого в барі "Ельдорадо" був зафіксований факт хуліганства. Тут була молодіжна вечірка студентів СумДУ, потім вони провели конкурс "Хто першим вип'є келих пива". Студент Максим Мінаєв випив його першим, інший студент - А. - заперечив цей факт. Між ними зав'язалася бійка", - відповів на депутатський запит начальник міського управління міліції Юрій Забіяка в 2006 році

Мінаєв побив келихом цього студента, йому на обличчя наклали 16 швів. Міліція порушила кримінальну справу за ст. 296 (хуліганство), сказано у відповіді.

Пізніше дії сина мера перекваліфікували з хуліганства в навмисне тяжке тілесне ушкодження, а потім справу закрили у зв'язку з відсутністю складу злочину.