Такі результати за даними обробки 100% протоколів дільничних комісій.

Новинський набрав 53,41%, комуніст Василь Пархоменко – 32,19%, самовисуванець Василь Зеленчук – 6,42% і єдиний кандидат від опозиції Дмитро Білоцерковець – 3,35%.

Однак ОВК не змогла скласти підсумковий протокол через технічні проблеми в електронній системі ЦВК. Тому комісія одноголосно проголосувала за оголошення перерви до 16:00 понеділка.

Нагадаємо, Президент Віктор Янукович надав українське громадянство бізнесмену Вадимові Новинському у травні 2012 року.

Вадим Новинський контролює компанію "Смарт-холдинг", яка в свою чергу контролює низку підприємств гірничо-металургійного комплексу, суднобудування, машинобудування, аграрного сектору, видобувної промисловості (виробництво нерудних матеріалів), нерухомості, фінансів і страхування. Серед них - Херсонський і Чорноморський суднобудівні заводи, компанія "Верес", будівельна компанія "Юджин", а також 23,75% групи "Метінвест", 71,25% акцій якої володіє Ріната Ахметова.

Як відомо, 7 липня у Севастополі відбулися проміжні вибори народного депутата в 224 одномандатному окрузі. Відповідне рішення ЦВК прийняла після того, як Верховна Рада позбавила мандата обраного в цьому окрузі Павла Лебедєва, призначеного міністром оборони.