"На сьогодні звільнено майже всіх начальників головних управлінь Міндоходів в областях, начальників митниць і більш як 20 керівників департаментів центрального апарату міністерства. З початку року з територіальних органів звільнено більш як 2 тис. людей – 1960 працівників податкової сфери і 245 митників", – йдеться в повідомленні пресс-служби Міндоходів.

В період з 15 березня до 15 червня за матеріалами розслідувань підрозділів внутрішньої безпеки міністерства і його територіальних органів за фактами здійснених чиновниками злочинів відкрито 88 кримінальних справ. Орієнтовна сума збитків, завданих державі у результаті правопорушень, становить 146 млн. грн. Лише за статтями "контрабанда" та "порушення митних правил" розпочали більше двох тисяч перевірок. Окрім того, особлива увага приділяється фактам відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом, за цими справами майна арештували на загальну суму 231,7 млн грн.

Нагадаємо, на початку червня уряд розпорядився створити Державну фіскальну службу, реорганізувавши Міністерство доходів.