"На тлі зустрічі в Мінську лідерів країн Митного союзу з Президентом України за участю представників Єврокомісії, на якій було досягнуто домовленостей про продовження тристоронніх консультацій щодо постачання російського газу до європейських країн через територію України, подив викликають окремі репліки українських політиків про нібито існуючі наміри Росії перекрити транзит газу на країни ЄС”, - цитує слова Новака прес-служба Міненерго РФ.

Новак запевняє, що заява Яценюка є “абсолютно безпідставною”.

“Хотілося б особливо підкреслити, що позиція Росії з цього питання залишається незмінною: ми докладемо максимум зусиль для забезпечення виконання своїх контрактних зобов'язань перед європейськими імпортерами незалежно від поточної політичної кон'юнктури в тій чи іншій транзитній країні. В рамках вирішення цієї задачі ми повністю відкриті до конструктивного діалогу з усіма зацікавленими партнерами, включаючи повноважних і відповідальних представників України", - зазначив Міністр енергетики РФ.

Нагадаємо, глава українського уряду Арсеній Яценюк повідомив, що Росія має намір взимку перекрити транзит газу до Європи через Україну.

Як відомо, вчора президент РФ Володимир Путін заявив про досягнення домовленості з українським колегою Петром Порошенком про відновлення консультацій з газової проблематики.