Як ідеться в наказі відомства №837, перевірку проведуть у термін з 26 листопада до 8 грудня поточного року.

"Мета: визначення ступеня відповідності законодавству, нормативним документам, при прийнятті рішень НАК "Нафтогаз України" протягом 2010-2011 років про надання ДАТ "Чорноморнафтогаз" двох безпроцентних позик для закупівлі двох самопідйомних плавучих бурових установок (СПБУ) на загальну суму 6 млрд 443 млн грн", - йдеться в документі.

Читайте також: Бойко і Бакулін відмили 200 млн гривень буровими установками, — ЗМІ

Аудит призначений у зв'язку із зверненням в Міненерговугілля слідчого в особливо важливих справах ГПУ Корецького.

Нагадаємо, у червні Генпрокуратура повідомила, що в кримінальному провадженні за фактом порушень при закупівлі бурових вишок колишній віце-прем'єр-міністр з енергетики Юрій Бойко фігурує як свідок. Водночас заступник генерального прокурора Олексій Баганець не виключав, що, за результатами розслідування, Бойко буде перекваліфікований у підозрюваного в справі.

У січні 2012 року компанія Halliburton (США) не виявила порушень при закупівлі НАК "Нафтогаз України" бурової установки в компанії Highway Investment Processing.

У 2011 році Highway Investment Processing виграла перший тендер "Чорноморнафтогазу" (100% акцій належить "Нафтогазу") на 400 млн доларів на покупку бурової установки. За інформацією ЗМІ, компанія-виробник Keppel (Сінгапур) продала установку своєму партнерові - компанії Seadrill. Натомість Seadrill повідомила, що заробила на перепродажі установки 18 млн доларів, реалізувавши її британському покупцеві, що побажав залишитися невідомим, за 248,5 млн доларів.

Відповідно до документів, оприлюднених у ЗМІ, Highway Investment Processing заснована двома офшорними компаніями, директор однієї із цих компаній є також директором іншого учасника тендера - новозеландської Falcona.

Офіційний сайт Highway Investment Processing був створений за 2 тижні до проведення тендера.