Про це написав радник глави МВС України Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

Мінінформ буде працювати над створенням технічної можливості для супутникового мовлення на Крим, Російську Федерацію і весь світ, доносячи правду про події в Україні, показуючи якісний телевізійний продукт, розроблений кращими незалежними журналістами за державним замовленням, виключно для пропаганди і контрпропаганди "української правди", українського погляду на події в Україні та за кордоном, — пише Геращенко.

За його словами, спочатку влада займеться відновленням мовлення українських каналів в зоні АТО.

За планом Юрія Стеця (міністра інформаційної політики України, — "24") на всіх діючих телевишках вздовж умовної межі між "Добром" і "Злом" будуть встановлені потужні теле- і радіоантени, які будуть транслювати сигнал в сторону великих населених пунктів Донбасу, — написав Геращенко.

Він також розповів, що вишка на горі Карачун, яка забезпечувала телесигналом Слов'янськ і Краматорськ, була знищена і передавачі довелося розмістити на водонапірній башті, яка не забезпечує нормальним, якісним сигналом жителів Слов'янська і Краматорська, які хочуть дивитися українські канали. За словами радника МВС, там, де вишок немає, їх треба буде побудувати в стислі терміни або пристосувати для цього висотні споруди 1 димові труби і тому подібне.

До слова, Юрій Стець заявив, що Міністерство інформаційної політики потрібне лише на час військової агресії, а після її закінчення потреб у цьому відомстві не буде.