Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр культури України В'ячеслав Кириленко.

"Поки в країні російська агресія, ми не можемо працювати як в мирний час, і культури це стосується також.Пріоритет культурної політики за часів російської агресії — допомога українським військовим та антитерористичної операції", — зазначив він.

Кириленко розповів, що в Міністерство приходять тисячі прохань від відомих і талановитих людей про підтримку.

Але цього року всі кошти будуть йти на державні заходи, офіційні торжества або пам'ятні дати, а всі інші — тільки на ті заходи, які сприяють бійцям АТО та проведення АТО. Закінчиться війна, ми переможемо і знову будемо фінансувати звичайні концерти,
— сказав міністр.

Він також повідомив, що в понеділок буде створена координаційна художня рада, до якої увійдуть відомі українські артисти, які вже виступають у зоні АТО або мають такі плани.

"Всі художники, артисти, поети, діячі культури, які їздять або хочуть їздити в зону АТО, об'єднаються в одну координаційну Раду, щоб не їздити в одні й ті ж місця, а покрити всі — і передову, і госпіталі, і великі збірні пункти . Це буде їх ініціатива і їх участь в АТО", — додав Кириленко.

До слова, лідер гурту “Brutto”, екс-лідер "Ляпіса Трубецького" Сергій Міхалок та його продюсер Антон Азізбекян звернулися до віце-прем’єр-міністра В’ячеслава Кириленка з проханням допомогти в отриманні права на постійне проживання в Україні.