Коваль пояснив, що до загибелі бійців батальйону "Айдар" призвели дії, які його командування не погодило з керівництвом АТО.

... Було прийнято рішення щодо самостійного штурму терористичних угруповань, які дислокуються в місті Луганськ. Під час маршу бійці батальйону потрапили у засідку, яку влаштували бойовики. Терористи вели шквальний вогонь з автоматичної зброї та гранатометів, – процитували Коваля у прес-службі Міноборони.

Тимчасовий глава міністерства розповів, що бійці батальйону "Айдар" викликали підкріплення в штабі АТО, прийнявши перед тим нерівний бій. Лише тоді до місця зіткнення з бойовиками відправили дві бойові оперативні групи.

Читайте також: Під Луганськом загинули 4 бійці батальйону "Айдар", — Парубій

"З огляду на факти самовільного прийняття рішень, нескоординованості своїх дій з керівництвом АТО, оборонне відомство виступило з пропозицією щодо оперативного підпорядкування батальйонів територіальної оборони, які залучаються до виконання завдань в рамках антитерористичної операції, керівництву АТО", – йдеться в повідомленні Міністерства оборони.

Нагадаємо, трагічна ситуація з батальйоном “Айдар”, пов’язана із загибеллю бійців батальйону та військовослужбовців підрозділів АТО, котрі прийшли на допомогу, була викликана, насамперед, відсутністю планування операції, під час якої батальйон потрапив у засідку.