Про це йдеться у листі МОН № 1/9-616 від 28.11.2014 року.

“Так, зважаючи на очевидну невідповідність ліцензованим умовам цих ВНЗ, Акредитаційна комісія України буде змушена розглянути доцільність їхньої діяльності до травня 2015 року”, - зазначили у прес-службі МОН.

Читайте також: Із зони АТО переїхало 11 університетів

Згідно з повідомленням, на такі заходи міністерство йде у зв’язку із прийняттям Закону України “Про вищу освіту”, який встановлює чіткі гарантії та відповідальність держави щодо забезпечення якості вищої освіти. Це, як зазначили у відомстві, є надзвичайно важливою умовою входження України до європейського простору вищої освіти.

Сьогодні ж аналіз оцінки діяльності навчальних закладів під час акредитації дає підстави прогнозувати, що не всі ВНЗ зможуть утримати високу планку оцінки освітньої діяльності,
- йдеться в повідомленні.

За даними Державної служби статистики сьогодні мережа вищих навчальних закладів налічує 803 вищих навчальних закладів усіх рівнів акредитації та форм власності.

Нагадаємо, у Генпрокуратурі відкрили провадження за фактом шахрайства з ліцензією на відкриття Київського університету культури. Вже незабаром її передадуть силовикам.

Перед цим Акредитаційна комісія при Міносвіти анулювала ліцензію приватного вищого навчального закладу "Київський університет культури", засновниками якого є нардеп Михайло Поплавський і його син.