Місто має багату історію - з 16 століття тут заходився центр реєстрового козацького полку.

У 18 столітті Миргород став торговельним і культурним центром. Чотири рази на рік у місті збиралися багатолюдні ярмарки. Відомо, що миргородські купці торгували навіть із Лейпцигом та Берліном.

Сьогодні Миргород відомий, перш за все як, оздоровниця. Щоправда, цілющі властивості води місцеві жителі оцінили не одразу. Воду з першої пробуреної в Миргороді артезіанської свердловини назвали солонуватою та з неприємним запахом. Лише згодом помітили - вода сприяє покращенню самопочуття. Це підтвердили й науковці.

Сьогодні санаторно-курортний комплекс "Миргород" включає 4 санаторії. На лікування сюди приїжджають люди з усієї країни.

Сприймайте серйозно або як жарт - але одна з головних візитівок міста - калюжа. Їй немало-небагато - 200 років, про неї у своїх творах згадував ще Микола Гоголь. Насправді, це невелике озеро, яке живиться підземними водами. Сьогодні навколо калюжі - набережна, на якій встановили скульптури літературних героїв Гоголя.

Від Києва до Миргорода - 250 км, зі Львова - майже 800. З Донецька потрібно подолати близько півтисячі кілометрів, з Одеси - 570.

Дорогою з Києва слід їхати на “Бориспіль”, звідти у харківському напрямку на Полтаву. Траса майже повністю відбудована, отже, в дорозі проведете близько 2,5-3 годин.

На дорогу з Києва та назад повноприводний та потужний Subaru Forester витратив близько 40 літрів бензину Pulls від АЗК ОККО.

У Миргороді безліч закладів харчування з розумним співвідношенням ціни та якості.

Щодо вибору житла - варіантів багато. Можна зупинитись на нічліг в одному з готелів міста або орендувати квартиру.

Мандруйте рідною країною разом з ОККО та Subaru Ukraine. І відкривайте для себе унікальні куточки України.