"Ми продовжуватимемо боротьбу, щоб цей закон не був проголосований у другому читанні. Це - наша позиція, це - позиція Президента, і тут я можу відповідати за його точку зору", - заявив Юрій Мірошниченко.

Раніше Мірошниченко визнав, що не голосував за "закон про наклеп", однак його картка проголосувала. Депутат сказав, що не завжди може відповідати за свою картку.

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада у першому читанні проголосувала за зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів, згідно з якими відповідальність за посягання на честь і гідність людини посилюється.

Згідно з законопроектом, покарання за наклеп - 2-5 років в'язниці. Закон набрав 244 голоси, за нього проголосували регіонали і комуністи, позафракційні депутати і фракція Народної партії.

Законопроект викликав хвилю обурень, журналісти, політологи та частина політиків вважає, що закон обмежить свободу слова.

ОБСЄ, Рада Європи, Єврокомісія та низка депутатів Європарламенту занепокоєні через український "закон про наклеп".

Глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що готовий розглядати поправки до законопроекту про наклеп.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення не підтримала результати голосування за проект закону, який встановлює кримінальну відповідальність за наклеп.