Втім, митне оформлення вантажу, який зараз перебуває поблизу прикордонного міста Донецьк Ростовської області, ще не розпочалось – Росія не надає документів.

Загадковий вантаж російська сторона перевозила у 280 вантажівках. Сьогодні ж керівник підрозділу Червоного хреста в Європі та Центральній Азії Лоран Корба повідомив, що у колоні - вже 262 машини. Коли журналістам показали їхній вміст - виявилось, що вони майже порожні. Російські водії кажуть, що перевозять продукти.

Крім того, у штабі АТО підтвердили інформацію іноземних журналістів про те, що вночі кордон перетнула колона з російською військовою технікою і зайшла на територію України в районі Ізвариного. Також в АТО відзначають збільшення сил терористів.

Експерти попереджають: гуманітарний конвой може потенційно "обернутися катастрофою" і, можливо, навіть спровокувати перехід до "повномасштабного, відкритого бою" Росії і України.

В Держдепартаменті США заявили, що Росія не має права посилати конвой в Україну без дозволу української влади. А сумнівні вантажі потрібно ретельно перевіряти на кордоні.