Ми отримуємо на даний момент допомогу у фінансуванні облаштування державного кордону по 15 міжнародних проектах. Загальний обсяг фінансування – 500 млн грн,
- сказав Яценюк в середу в Харківській області після ознайомлення з облаштуванням кордону біля пропускного пункту "Гоптівка".

За його словами, основна сума коштів надійшла від Європейського Союзу (а це 235 млн грн): “Ще не використано жодної копійки. Ми оголошуємо публічний тендер, активні роботи почнуться після завершення тендера. До кінця року тендер закінчиться", - сказав Яценюк.

Читайте також: Проект "Стіна": будуватимуть у два етапи, довжина сягатиме 2295 км

За його словами, зараз облаштування кордону проходить за кошти, виділені безпосередньо Державній прикордонній службі України. Загальний обсяг коштів, які вони використовували, становить 7 млн ​​грн.

Прем'єр-міністр також нагадав, що відповідно до рішення уряду, проект облаштування кордону має бути реалізований протягом 3 років.

Нагадаємо, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що реалізація проекту облаштування державного кордону з Російською Федерацією необхідна для отримання безвізового режиму з Європейським Союзом.