Мета підписання документа, ініціатором якого виступив Могильов - створення умов для проведення чесних, демократичних і прозорих виборів народних депутатів України в автономії.

"Я дякую всім політичним силам, які приєдналися до Меморандуму, за високу громадянську відповідальність і закликаю всіх учасників виборчого процесу вести чесну боротьбу ", - сказав глава кримського уряду.

При цьому Могильов зазначив, що до Меморандуму можуть приєднатися всі бажаючі партії.

Ми відкриті для діалогу. Народні депутати від Криму будуть захищати інтереси нашого регіону і всіх кримчан. Тому наше спільне завдання - дотримуватися закону і забезпечити прозорі і чесні вибори, - підкреслив він.

Згідно з документом, у період виборчої кампанії сторони зобов'язуються неухильно дотримуватися Конституції України та норми виборчого законодавства.

Нагадаємо, за словами речника Центрвиборчкому Костянтина Хівренка, ЦВК у понеділок не розглядатиме питання реєстрації списків політичних партій, але розгляне питання реєстрації 227 мажоритарників, серед яких 183 – самовисуванці, а 44 – представляють 15 політпартій.