За словами очевидців, все розвивалося швидко: чорний седан, за кермом якого була жінка, спробував заїхати через загородження на територію резиденції президента США.

Співробітники Секретної служби США не змогли зупинити авто, і коли вона розвернулася - кинулися у погоню. Автомобіль попрямував у бік Капітолія - будівлі Конгресу США і там врізався в загороджувальний бар'єр. З салону вискочила жінка і відкрила безладну стрілянину.

Після погоні і перестрілки жінку вбили, один поліцейський - поранений. А в машині правоохоронці знайшли однорічну дівчинку. На щастя, дитина не постраждала.

Вбитою жінкою виявилася 34-річна афроамериканка Міріам Кері. Вона жила в місті Стемфорд (штат Коннектикут) і працювала стоматологом-гігієністом. Чому вона вирушила до Конгресу і почала стріляти - невідомо.

Її мама розповіла, що Міріам страждала від післяпологової депресії, симптоми розладу психіки з'явилися в серпні 2012 року.

Мати жінки-стрілка сказала, що не розуміє, як її донька вдень 3 жовтня опинилася у Вашингтоні, тому що у цей день мала відвезти дитину на прийом до лікаря в штаті Коннектикут.

Нагадаємо, у Вашингтоні біля будівлі Капітолія, де засідає конгрес США, пролунали постріли. Стрілянину влаштувала жінка. Поліція США вже розблокувала Капітолій.