“Як можна вірити Путіну, який буквально кілька днів тому говорив про коридор для українських військових для виведення з-під Іловайська, що закінчилося бійнею? Ми розуміємо, що у випадку з Іловайськом Путін не більш ніж грав у миротворця”, - написав Тимчук у Facebook.

Він вважає, що будь-які домовленості з РФ можливі тільки після її визнання відповідальності за події на Донбасі та введення своїх військ в Україну.

Якщо раптом станеться диво, Путін вперше в житті не виявиться брехуном і російські війська припинять наступальні дії проти української армії, це буде лише свідченням того, що Москва переходить до етапу “легалізації” “ДНР” і “ЛНР” як маріонеткових квазідержавних формувань під управлінням Росії. Тоді "постійне" припинення бойових активних дій з нашого боку - це завершальний акт у прощанні України з Донбасом,
- наголосив Тимчук, додавши, що перемир'я може бути тільки тимчасовим, якщо ми маємо намір боротися за Донбас.

Нагадаємо, президенти Росії та України Володимир Путін і Петро Порошенко під час телефонної розмови обговорили першочергові кроки з припинення кровопролиття на сході України. За словами прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова, погляди двох президентів щодо можливих шляхів виходу з кризи “значною мірою збігаються”.

Прес-служба Порошенка повідомила, що президенти домовилися про "режим припинення вогню на Донбасі".

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Володимир Путін і Петро Порошенко не домовлялися про припинення вогню в Україні, оскільки Росія - не сторона конфлікту.