У ноті вказано, що після звернень жителів Луганська та Донецька Росія планує відправити у ці регіони гуманітарний вантаж загальною вагою 60 тонн. Силами МНС Росії автомобільна колона має доставити на схід України продовольство та засоби особистої гігієни, повідомляє прес-служба МЗС Росії.

Передбачається, що вантажні автомобілі попрямують 28 червня в Луганськ і Донецьк, а також, можливо, в інші регіони України, де розміщені біженці, – йдеться у повідомленні.

Російське МЗС висловило сподівання, що надання такої гуманітарної допомоги полегшить становище жителів регіонів і біженців, сприятиме скороченню числа останніх в майбутньому.

Крім того, Москва звернулась до МЗС України з проханням надати сприяння у здійсненні гуманітарної акції, в тому числі у плані визначення маршруту проходження автомобільної колони через територію України.

До слова, спікер інфоцентру РНБО України Андрій Лисенко заявив, що в Росії журналісти мають завдання показувати як біженців навіть тих українців, які зараз приїжджають до родичів в гості.