"12 липня о 3:00 ночі в Куйбишевському районі Ростовської області з автоматичної стрілецької зброї був обстріляний російський прикордонний наряд, що виконував завдання з охорони державного кордону Російської Федерації на службовому автомобілі. В результаті обстрілу було пошкоджено корпус автомашини, в якому виявлено вісім кульових отворів. Тільки завдяки щасливому випадку ніхто з російських прикордонників не постраждав", — йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

У російському МЗС наголосили, що "є переконливі докази того, що обстріл прикордонників вівся як з української території, так і з заздалегідь підготовленої позиції на території Російської Федерації після проникнення туди нападників з території України".

Читайте також: В Україну з території РФ прорвалась колона бойовиків на танках, — джерело

У зв’язку з цим російська сторона заявили українській стороні "черговий рішучий протест і вимагає припинити обстріли російській території і порушення кордону Російської Федерації".

"У разі подальшого повторення подібних провокацій російська сторона залишає за собою право вжити всі передбачені законодавством Російської Федерації заходи щодо захисту своєї території і забезпечення безпеки російських громадян", — застерігають у російському зовнішньополітичному відомстві.

Разом з тим, у лісосмузі одного із сіл Луганської області поблизу кордону з Росією сили АТО виявили військовослужбовців Збройних сил РФ, які намагатимуться створити коридор для військової техніки.