Про це на брифінгу сказав радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

За його словами, міліція також перевіряє інформацію про участь Шойгу в передачі бойовикам "ДНР" зенітно-ракетного комплексу "Бук", яким, за заявами українського боку, був збитий літак малайзійських авіаліній.

На сьогоднішній момент ми працюємо над перевіркою інформації про те, що саме пан Шойгу погоджував передачу зенітно-ракетних комплексів "Бук-М1" для терористів, щоб вони могли збивати українські літаки, але, як ми знаємо, це призвело до трагічної загибелі літака малайзійських авіаліній,
- сказав Геращенко.

Він наголосив, що міністр оборони РФ здійснює “весь контроль за поставками озброєння, координацією дій різних загонів терористів".

За його словами, це пов'язано з тим, що попередня система управління бойовиками в Україні показала свою неефективність. "Раніше одними групами терористів керувало ФСБ, іншими - ГРУ Генштабу ЗС РФ. На сьогоднішній день прийняті рішення, що всіма терористами керуватиме пан Шойгу", - заявив Геращенко.

“Ці докази будуть найближчим часом передані до ОБСЄ, ООН та інших компетентних міжнародних організацій”, - написав радник глави МВС пізніше у Facebook.

Нагадаємо, головне слідче управління МВС України відкрило кримінальне провадження щодо міністра оборони Росії Сергія Шойгу і бізнесмена Костянтина Малофєєва. Їх звинувачують у формуванні незаконних озброєних груп, які діють на території Донецької та Луганської областей України.