Про це із брифінгу в Міністерстві внутрішніх справ повідомив кореспондент Телеканалу новин "24" Олексій Кондаков.

Начальником підрозділу призначено Іллю Киву. Набирати працівників до нього обіцяють за принципово новим методом. Відтак 80% співробітників старої служби боротьби з наркотиками туди не потраплять.

Окрім того, усіх кандидатів очікує тестування, медкомісія та обов’язково тест на вживання наркотиків.

Загалом усіх набраних працівників поділять на два типи: оперативні агенти та аналітики. Перші працюватимуть на місцях із людьми. Вони співпрацюватимуть із іншими правоохоронними підрозділами та направлятимуть справи до відповідних відомств.

Новим працівникам обіцяють зарплатню від 9000 до 12000 гривень. Загалом їх буде 600 осіб. Вони працюватимуть у 9 окремих регіонах. Тобто, обласні та районні управління ліквідують.

Дивіться також: Кива заявив, що виховає спартанців для боротьби з наркозлочинністю

Ілля Кива пообіцяв, що окремим напрямком буде боротьба із наркотрафіком в аптеках і протидія фармацевтичним компаніям, які виробляють наркотичні засоби.

На сьогоднішній день до конкурсу подано близько 2300 анкет. До 11 листопада обіцяють закінчити набір та почати навчання, у якому братимуть участь також й американські тренери. Стартує робота нової служби протидії наркозлочинності із січня нового року.