Остання резонансна заява пролунала з Німеччини: Міністр закордонних справ Ґідо Вестервелле в інтерв’ю газеті Rheinische Post пояснив — угода про асоціацію не буде, допоки Україна не почне рухатись, цитуємо, "у напрямку правової держави".

Через справу Тимошенко вже сім глав держав відмовились від участі в Ялтинському саміті. Сьомим став Президент Хорватії Іво Йосипович. Раніше попередили, що не приїдуть до Криму глави Чехії, Німеччини, Словенії, Естонії, Італії та Австрії.

Ще одна реакція на справу Тимошенко: бойкот ЄВРО-2012. Його у четвер оголосили всі єврокомісари на чолі з Жозе Мануелем Баррозу. Жоден із представників єврокомісії не прибуде на футбольне свято, — попередило представництво ЄС на своїй сторінці у Фейсбуці.

У вітчизняному МЗС кажуть — європейські чиновники змішують спорт з політикою.

«Ми вважаємо, це деструктивним — змішувати спортивні події, бойкотувати ЄВРО-2012 і змішувати це питання з політокою. Це зовсім різні речі, які не сприятимуть а ні розвитку України, а ні розвитку міжднержавних відносин, а ні успішному проведенню єврочемпіонату України».
— речник МЗС Олександр Дикусаров

Вітчизняні експерти радять можновладцям замислитися, адже Україна ще не знала таких жестів з боку Європи. У Партії регіонів нічого страшного у відмовах їхати в Україну не вбачають.

Чого європейські політики не хочуть їхати в Україну, не діймуть росіяни, зокрема, обраний Пезидент країни Володимир Путін. Але він готовий у себе в країні прийняти та лікувати саму винуватицю бойкоту — Юлію Тимошенко — аби лише Київ попросив.