"У зв'язку з цим важко серйозно сприймати документ, прийнятий минулої ночі за процедурою, яку з усією дипломатичною стриманістю можна назвати, як мінімум, сумнівною. Якими мотивами керувалися автори резолюції по Юлії Тимошенко, які за всяку ціну намагалися обійти протести інших сенаторів з приводу резолюції, і з цією метою поспішно вносили в неї редакційні правки, також пропонували Сенату прийняти її "з голосу" як вже, нібито новий документ, після 3 години ночі за кілька хвилин до закриття поточної сесії Конгресу, коли в залі були присутні менше півдесятка діючих членів верхньої палати американського парламенту?", – йдеться у заяві МЗС.

У Міністерстві додають, що таким чином окремі члени Сенату свідомо намагалися уникнути будь-яких обговорень резолюції, текст якої викликав логічні запитання і протести, як мінімум, у декількох сенаторів, які вимагали повноцінного і зваженого її розгляду.

"Друзі команди Тимошенко зробили все для того, щоб закинути в український інформаційний простір черговий сфальсифікований привід для гучних безпідставних дискусій і дискредитації майбутніх парламентських виборів. Ці зусилля суперечать національним інтересам України і приречені на провал", – додали у відомстві.

Нагадаємо, вчора, 22 вересня, народний депутат від БЮТ-"Батьківщина" Остап Семерак повідомив, що США ухвалив резолюцію по Україні, а відтак, став офіційно на гуманітарну позицію в оцінках дій Президента Януковича, висловився проти згортання демократії та встановлення диктатури в Україні.