Про це йдеться в офіційній заяві МЗС, передає прес-служба відомства.

“19 січня 2014 року в Києві тривали масові зібрання політичного характеру, щодо яких з боку правоохоронних органів України не чинилося жодних перешкод”, - йдеться в заяві.

“Водночас частина радикально налаштованих осіб вдалися до протиправних дій, які вимагали відповідної реакції правоохоронних органів. Зазначені протиправні дії відбувалися, незважаючи на численні заклики щодо їх припинення, у тому числі з боку окремих представників опозиційних сил”, - зауважили МЗС.

У відомстві наголосили, що під час сутичок постраждали десятки громадян, у тому числі значна кількість працівників органів внутрішніх справ.

Уряд України налаштований докласти максимум зусиль для мирного врегулювання ситуації на основі діалогу і сподівається на засудження світовою спільнотою радикальних дій, які провокують силові зіткнення, ставлять під загрозу життя та здоров’я громадян”, - заявили в МЗС.

Нагадаємо, у Білому домі вважають, що непорядки у Києві є безпосереднім результатом дій Партії регіонів, яка криміналізувала права людини.
Генеральний секретар ООНПан Гі Мун продовжує стежити за подіями в Україні та закликає сторони докладати зусилля для пошуку порозуміння.