У МЗС наголосили, що позицію президента Петра Порошенка одностайно підтримало міжнародне співтовариства. При цьому, згідно з повідомленням, бойовики та терористи продовжили збройні атаки, зухвало порушуючи умови перемир’я.

Лише за одну ніч 22 червня силами незаконних збройних формувань було вчинено одинадцять обстрілів позицій ЗСУ в районі Краматорська, Слов’янська, Артемівська та інших міст. Упродовж дня бойовики зробили послідовну серію нападів і мінометних штурмів на українських прикордонників в районі населених пунктів Червонопартизанськ, Бірюкове та Ноздрівка на Луганщині. Провокації продовжуються, – заявили у відомстві.

Українська сторона вимагає негайного і рішучого міжнародного засудження бандитських замахів терористів, які націлені на ескалацію становища.

Читайте також: Путін хоче від Порошенка реального припинення вогню

За підтримкою зусиль для відновлення миру Україна звернулась до всіх іноземних партнерів.

Головна вимога стосується Росії. Наша держава разом з усім міжнародним співтовариством очікує від Російської Федерації реальної і діяльної підтримки мирного плану Президента України, ефективного захисту кордону від терористів та застосування всього безумовного впливу на незаконні терористичні угруповання на сході країни для негайного припинення вогню та складення ними зброї. Будь-яке заохочення терористів матиме критичні наслідки, – наголосили в МЗС.

Нагадаємо, Володимир Путін наказав привести у бойову готовність 65 тисяч російських військових.