Першими, ще 9 січня, ознайомитися з передовими розробками автобудівників мали змогу журналісти та автоменеджери. Цього року переможцем у класі легкових автомобілів стала Hyundai Elantra. Лідером же за кількістю дебютантів стала компанія Chevrolet.

“Цьогоріч ми представили Chevrolet Sonic, наступника Aveo. У класі компактних автомобілів B-класу ми робимо ставку саме на цю модель. У інших сегментах авторинку ми також маємо достойних представників”, - каже Джоел Еванік (Маркетинговий відділ General Motors).

До презентованого модельного ряду також увійшли екзотичний концепт Chevrolet Miray, який нагадує винищувач, суперекономний гібрид Chevrolet Volt, а ще - пара концептів Code 130R і Tru 140S. Ці купе, кажуть у Chevrolet, є втіленням того, що потрібно молоді. Старше ж покоління віддає перевагу Bentley.

“Новий Continental GT з V-подібною "вісімкою" працює на пів потужності, тобто на чотирьох циліндрах. Якщо ж водій втисне педаль газу і увімкне усі 8 циліндрів, у його розпорядженні опиняться 500 коней загнаних у це авто”, - каже генеральний директор Bentley Motors Вольфганг Дюргаймер.

Конкуренцію Bentley складують потужні новинки від Porsche, Audi і Mercedes. Загалом на 24 - му Детройтському автошоу дебютує 55 моделей. Організатори очікують, що до 22 січня автосалон прийме понад 740 тисяч відвідувачів.