"Я вважаю, що тут має бути баланс. Ви знаєте, що Президент України доручив Кабінету Міністрів створити робочу групу, і вона почала свою роботу. Вона має виробити програму розвитку української мови і передбачити там заходи й відповідне фінансування, щоб українська мова як державна розвивалася. А по-друге,це має формувати ринок. Якщо глядач хоче отримувати інформацію російською, вірменською, будь-якою іншою мовою, то ринок йому запропонує. Тут має бути свобода інформації, свобода пропозиції", – заявив Керівник Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації Адміністрації Президента України Денис Іванеско.

Водночас, на думку шеф-редактора проектів "Телекритика" Наталії Лігачової, після скасування у бланку ліцензій графи "мови" більшість українських телеканалів використовуватимуть в першу чергу російську.

Нагадаємо, згідно з "мовним" законом, Нацрада з питань телебачення та радіомовлення скасує у бланку ліцензій графу "мови", більше того, у тримісячний термін має намір привести ліцензійну діяльність телекомпаній у відповідність до вимог закону.