У Смілі почали демонтувати нижню частину пам'ятника Леніна, але заступник міського голови Юрій Студенс вважає можливим відновлення монумента. Крім того, міська рада намагається з'ясувати, що призвело до руйнування монумента вождю.

"У парку, де стоїть пам'ятник, відпочиває багато дітей. Щоб уберегти їх від зайвого травматизму, ми прийняли рішення його зняти. До з'ясування обставин нижня частина пам'ятника перебуватиме на зберіганні в парку культури. Ми написали заяву в міліцію, з цього приводу. Від нього ще восени рука відпала, то одна, то інша, довелося приклеювати. Цей пам'ятник був у зношеному стані, потріскався від атмосферних явищ. А сьогодні вночі він просто завалився...", - розповів заступник мера Сміли.

Читайте також: У центрі Краматорська залишать Леніна, щоб не бути "бандерлогами"

На думку голови обласної організації КПУ Віктора Раєнка, це вигідно неофашистам.

"Вони нічого збудувати не можуть, тільки руйнувати. Їм він фонтанчики закриває. Наша партія категорично проти. До цього не було рішення про знесення, а тепер раптом з'явилось. Зараз я у Смілі буду питати в хлопців, хто це їм дав команду розбирати фундамент. Коли знайдуть винного, будемо обов'язково подавати до суду. А взагалі то, це називається безпам'ятство. Це історична постать, яка багато зробила для незалежності та розвитку України. Аби не Велика Жовтнева соціалістична революція, про Україну ніхто і не знав би", - обурюється Раєнко.