"Офіційно за час проведення АТО в Донецькій області станом на 1 липня загинуло 279 осіб, 262 чоловіки, 13 жінок, 4 дитини", - сказала вона ZN.UA.

"Як невідомі, тобто взагалі без будь-яких розпізнавальних знаків, зареєстровані 93 людини. Як військові (в камуфляжі) - 26. Решта 160 загиблих, імовірно, місцеві жителі", - повідомила Петряєва.

Петряєва зазначила, що йдеться тільки про тих загиблих, щодо яких проведена судово-медична експертиза.

Вона повідомила, що втратами військових, національних гвардійців, співробітників МВС і СБУ і прикордонників, реєстрацією і транспортуванням загиблих займаються самі силовики.

Поранених оперативно переправляють до медичних установ населених пунктів, не зайнятих сепаратистами, щоб виключити їх захоплення бойовиками.

Угрупування терористів також намагаються самостійно вирішувати проблеми із загиблими.

За словами Петряєвої, убитих росіян намагаються переправляти через кордон в РФ, інших найчастіше ховають поблизу місця загибелі.

Також владою області зафіксовані випадки, коли бойовики скидали трупи прямо в канал Сіверський Донець. Тому говорити про точну кількість загиблих з боку бойовиків, не доводиться.

Також невідома точна кількість загиблих в Слов'янську, частина тіл може перебувати під нерозібраними завалами. Немає даних і про кількість похованих.

Як заявила Петряєва, "вчора після інтенсивного обстрілу Краматорська прийшла інформація про шість загиблих і сімох поранених".

"Вісім людей доставлені в лікарню в Слов'янську. Триває бій в Амвросіївці і на Саур-могилі. Там багато загиблих і поранених, але точних цифр поки немає, дуже поганий зв'язок. У лікарні вже доставлено шість осіб. У Донецьку вчора, після захоплення обласного УВС, двоє загиблих. Ще вісім осіб звернулися за допомогою до медичних установ", - сказала Петряєва.

"Сильні бої в районі Карлівки. Сьогодні вбито людину на каналі Сіверський Донець - Донбас. Тривають активні бойові дії в Артемівську та Сіверську. Там важко поранений чоловік і убита жінка. Ці дані ще не ввійшли в зведення", - додала вона.

Нагадаємо, речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко повідомив зведену інформацію по загиблих і поранених українських військовослужбовців, задіяних в АТО. Всього загинуло 200 військових, поранено понад 600.