Про це повідомили у прес-службі МВС України в Донецькій області.

Як зазначили у міліції, за минулу добу на території Донецької області, а саме в містах Донецьк, Добропілля, Красноармійськ та Світлодарськ відбулися масові акції проросійських активістів.

"Загальна кількість учасників, які їх відвідали, склало близько 350 осіб. На охорону громадського порядку під час проведення мітингів і масових зборів були задіяні 57 працівників міліції", - йдеться у повідомленні.

Залишається захоплена Донецька облдержадміністрація, навколо будівлі зведені барикади.

У Донецькому міськвиконкомі знаходяться озброєні люди в камуфляжі. Вони чергують на пропускному пункті і на всіх поверхах адміністративної будівлі.

"Робота міськвиконкому не блокується. У штатному режимі, але під пильною увагою протестуючих, працюють також міськвиконкоми Краматорська, Горлівки, Єнакієве, Костянтинівки, Харцизька, Маріуполя та Макіївки", - йдеться в повідомленні.

Також під контролем озброєних сепаратистів залишаються міськвідділи міліції та підрозділи СБУ в Слов'янську, Краматорську, Горлівці.

Групою озброєних людей 30 квітня 2014 об 3:00 захоплений Центрально-Міський районний відділ Горлівського міськуправління міліції.

Невідомі увірвалися в будівлю, вивели особовий склад райвідділу на вулицю і забарикадувалися в приміщенні.

На автошляхах області встановлено більше 20 блокпостів, найбільша їх кількість зосереджена в Слов'янську, Краматорську та Макіївці.