Про це повідомляє прес-служба Міноборони.


“Сьогодні, 2 травня, в результаті проведення заходів в рамках антитерористичної операції на блокпосту сепаратистів у районі Слов’янська затримано чотирьох осіб, які можуть бути причетні до здійснення пострілів з ПЗРК по вертольотах армійської авіації Збройних Сил України”, - йдеться в повідомленні.


“Із затриманими відповідно до чинного законодавства проводять необхідні заходи представники відповідних силових структур”, - додали у відомстві.

Фото: прес-служба МВС України

Як відомо, сьогодні зранку у Слов'янську розпочалася активна фаза спецоперації АТЦ. В результаті обстрілу вертольотів ЗСУ у Слов’янську двоє військовослужбовців загинули, ще кілька отримали поранення різного ступеня тяжкості. За інформацією місцевих ЗМІ, у Слов’янську з боку терористів є один поранений та один вбитий.

Під час антитерористичної операції в Слов'янську обстріляний вертоліт Держслужби з надзвичайних ситуацій, також було збито 2 вертольоти Мі-24 Збройних сил України.

Арсен Аваков разом з в.о. міністра оборони Михайлом Ковалем та командувачем Нацгвардії Степаном Полтораком перебувають у Слов’янську на місці проведення АТО.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що у Слов’янську силовики взяли під контроль всі 10 блокпостів та взяли в полон терористів.