Після декількох годин мітингу сепаратисти перекрили рух транспорту центральною вулицею і влаштували пішу ходу. Коли дісталися до обласної адміністрації, вирішили взяти її штурмом. Мітингувальники зрізали на флагштоці перед будівлею український прапор і почепили російський триколор.

Потім закидали правоохоронців, що охороняли вхід до будівлі адміністрації пляшками з водою, позабирали щити, закидали вікна вибуховими пакетами і прорвалися у приміщення. Дісталися кабінету голови адміністрації і вивісили з вікна російський прапор. Близько 150 найагресивніших мітингувальників побили камери відеоспостереження.

Сепаратисти, які засіли всередині ОДА, планують створити “народну обласну раду” і провести референдум про входження Донеччини до складу Російської Федерації.

За фактом захоплення Донецької облдержадміністрації відкрите кримінальне провадження.

Захопили облдержадміністрацію і в Харкові. Міліція не чинила спротиву. На будівлі ОДА також повісили російський прапор.

У Луганську близько тисячі людей вимагали звільнити лідера "Луганської гвардії” та шістьох проросійських активістів. Після цього сепаратисти штурмом взяли місцеву СБУ. Там побили вікна та виламали двері. Декілька людей під час штурму травмувались. В тому числі на ношах винесли правоохоронця.

Після декількох годин утримання в облозі приміщення Служби безпеки шістьох затриманих активістів відпустили.