Сьогодні ми продовжили обговорення деталей мирного плану, і я, як український президент, буду мати можливість презентувати цей план Україні під час інавгурації, – цитує Порошенка УНІАН.

При цьому новообраний президент України відмовився говорити про деталі цього плану. Невідомо, до прикладу, чи передбачатиме план запровадження воєнного стану.

Порошенко прогнозує, що робота над цим планом завершиться у п'ятницю в Нормандії, де відбудуться його чергові зустрічі з керівництвом провідних країн світу.

Дивіться також: Я був глибоко вражений баченням ситуації Порошенка, — Обама про зустріч у Варшаві

За його словами, план мирного врегулювання передбачатиме децентралізацію країни за польською моделлю.

Це буде абсолютно тверда пропозиція децентралізації, при чому децентралізація розбудована за польською моделлю. Поляки і Європейський Союз готові надати нам рішучу підтримку щодо запровадження цієї моделі децентралізації. Вона передає реальні владні повноваження на місця і це буде дуже актуально для наших колег зі сходу – Донецька і Луганська, – сказав Порошенко.

Порошенко пропонує також запровадити широкомасштабну амністію і низку інших заходів, які дадуть змогу започаткувати і гарантувати мирний процес.

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала постанову про дату проведення інавгурації новообраного президента 7 червня.