"Для нас зараз найголовніше, в тому числі через міжнародні інституції (під час заслуховування на спеціальних засіданнях і в ООН, і в ОБСЄ), від російської сторони отримати прізвища всіх трьох членів екіпажу - російських військовослужбовців - які безпосередньо управляли ЗРК "Бук" і які безпосередньо натиснули на гашетку і запустили ракету проти мирного пасажирського літака", - заявив Валентин Наливайченко на брифінгу.

"Екіпажу російських військовослужбовців не вистачало коректувальників вогню. Саме два громадянини РФ зараз затримані прикордонниками та працівниками СБУ на одній з ділянок українсько-російського кордону в Донецькій області. Обидва мають російські паспорти, один навіть додумався приїхати з російським військовим квитком, згідно з яким його військова професія - "корректировщик огня", - повідомив глава СБУ.

Нагадаємо, на території України поблизу кордону з РФ збили малайзійський лайнер. Загинули усі пасажири та члени екіпажу.

За словами радника Міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, цивільний літак над Торезом збили проросійські бойовики із зенітно-ракетного комплексу "Бук".

За даними МЗС України, на місці авіакатастрофи малайзійського “Боїнга-777”, що впав у Донецькій області, знайдені тіла 181 загиблого.

Компанія “Malaysia Airlines” втановила громадянство 257-ми осіб із 298-ми, які перебували на борту збитого в Донецькій області літака “Боїнг-777”.