Про це повідомив голова тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування протиправних дій правоохоронних органів під час подій, пов'язаних з масовими акціями протесту, які відбувалися в Україні з 21 листопада 2013 року, народний депутат з фракції "Батьківщина" Геннадій Москаль.

"Частина пар снайперів була "Альфи", частина за нашою інформацією, була "Сокола" і частина була "Омега", - сказав він.

За словами Москаля, більшість тілесних ушкоджень, від яких вбили понад 60 учасників масових акцій протесту, загинули від куль з автоматів Калашникова.

Москаль також додав, що співробітники спецпідрозділу МВС "Беркут" стріляли не з своєї зброї, а зі зброї, яку за наказом екс-глави МВС Віталія Захарченко, їм видав департамент матеріально-технічного забезпечення.

"За нашою інформацією, зброю видавали. Просто підходили, як у 1941 році, коли німці наступали на Москву, приходили і просто отримували зброю. Севастопольський "Беркут" не здав зброю і поїхав з нею додому", - повідомив Москаль.

Додамо, за словами нардепа Геннадія Москаля, балістична експертиза не підтвердила співпадіння автоматів бійців "Беркута" з кулями, від яких загинули активісти Майдану на Інститутській. Він додав, що перші 60 осіб, які загинули 20 лютого, були вбиті з автоматів Калашникова, а тільки потім почали стріляти снайпери.