Більше 1000 шахтарів ДТЕК "Шахта Комсомолець Донбасу" – однієї з найбільших в Україні – у день річниці початку ВВВ пройшли маршем від підприємства до центру міста Кіровське. Мітинг почався з хвилини мовчання в пам'ять про мільйони загиблих співвітчизників, – повідомила прес-служба ДТЕК.

До всіх сторін збройного конфлікту на Донбасі шахтарі звернулися з вимогою скласти зброю, припинити стрілянину, вбивства людей, захоплення підприємств, їх руйнування.

У мітингу взяли участь шахтарі першої та другої зміни, багато з яких вчора перебували або під землею, або намагалися потрапити на підприємство, коли його захопили озброєні люди на БТР із символікою ДНР, – наголосили в повідомленні.

Під час мітингу до шахтарів приєднались сотні жителів міста, які також висловлювали обурення з приводу збройного нападу на підприємство, викрадення двох керівників та пограбування.

Нагадаємо, вчора об 11 ранку терористи на БТР і вантажівці увірвалися на територію шахти "Комсомолець Донбасу" в місті Кіровське Донецької області.