Як повідомляє “Таймер”, після вибуху в будівлі розгорілася серйозна пожежа. У момент вибуху в кафе були відвідувачі.


Фото: Таймер

Кафе розташоване біля Свято-Покровського кафедрального собору, між кінотеатром “Перемога” і школою №2.

На місці присутні пожежники і бригади швидкої допомоги.


Фото: Таймер

За даними “Таймера”, в результаті вибуху постраждали близько 15 осіб, з них троє з опіками понад 50% поверхні тіла доставлені в реанімацію, ще близько 10 осіб отримали травми меншою ступеня тяжкості, а невизначена кількість відбулася незначними тілесними ушкодженнями і стресом. За словами очевидців, найсильніше постраждали співробітники закладу, що перебували на кухні в момент вибуху.


Фото: trassae95.com

За словами присутніх на місці співробітників ДСНС, причиною вибуху могла стати несправність газового балона, встановленого на кухні закладу. Співробітники міліції, які прибули на місце події, повідомили, що за фактом вибуху буде відкрито кримінальне провадження, і адміністрації закладу, можливо, доведеться нести відповідальність за неналежне поводження з газовим обладнанням.


Фото: trassae95.com

Власником кафе "Біля фонтану" є ізмаїльський бізнесмен Олег Дойчев, якому належить ще кілька закладів у місті. Сама будівля є місцевою визначною пам'яткою (була побудована в 1906 році) і недавно була повністю реконструйована.

До слова, 2 січня у центрі Харкова загорілося кафе “Нью хата”. Загальна площа пожежі становила близько 200 квадратних метрів. За фактом вибуху і пожежі в кафе у центрі Харкова відкрито кримінальне провадження.