Найкращим, на думку членів журі, став фільм "Географ глобус пропив" Олександра Велединського. Крім того, фільм отримав Гран-Прі (приз глядацьких симпатій) міжнародного кінофестивалю. Стрічка - про невдаху, якому доводиться йти працювати в школу вчителем географії. Він розривається між прагненням домогтися успіху хоч у чомусь і бажанням жити легко та з хитрістю.

На другому місці опинилась індійська картина "Ланчбокс" (Dabba) режисера Рітеш Батра. "Бронзу" Одеського кінофестивалю отримав український фільм "Параджанов" Олени Фетісової і Сержа Аведікяна.

З режисерів члени журі на чолі з Олександром Роднянським виділили індійського режисера Рітеша Батра за фільм "Ланчбокс" (Dabba). Журі також відзначило весь акторський ансамбль грузинського фільму "У кольорі" (Grzeli Nateli Dgeeb) про важке отроцтво в Грузії в період 90-х - всі головні ролі зворушливо і чисто зіграли найкрасивіші грузинські дівчата.

Нагадаємо, за головні нагороди у міжнародному конкурсі змагалися 12 кіноробіт. Окрім офіційних програм та конкурсів, протягом фестивального тижня відбулось близько 20 гала-прем'єр.