Про це повідомляє грецьке видання Ekathimerini, передає "Європейська правда".

За даними видання, з 466 пасажирів та 55 членів екіпажу на воду у рятувальних шлюпках було спущено лише 150 людей. З них всього 56 осіб було піднято на борт порому Spirit of Piraeus через складні погодні умови.

Доля українок, які були серед пасажирів судна, наразі невідома

Пором спрямовано до узбережжя Албанії, пожежу вдалося локалізувати, однак вона ще не ліквідована.

Рятувальникам заважають складні погодні умови - сильний вітер до 10 балів за шкалою Бофорта (близько 88 км на годину), сильний дощ та град.

"Ми працюємо для порятунку всіх пасажирів і, звичайно, ми намагаємося, щоб ніхто не залишився безпорадним у цій складній ситуації. Це один з найбільш складних випадків пошуку і порятунку, з якими ми стикалися досі, і для яких нам знадобиться допомога декількох сил", - сказав міністр торгового флоту Греції Мілтіадіс Варвіціотіс.

"На щастя, повз проходить достатньо кораблів, що дає нам оптимізм, що ми матимемо достатньо сил, щоб спробувати врятувати людські життя, які в будь-якому разі ми не хочемо піддати ще більшій небезпеці, ніж є зараз", - додав він.

Італійське видання La Repubblica повідомляє про порятунок близько 170 осіб.

За інформацією газети, на поромі, де перебувають сім´ї з дітьми, зростає паніка серед пасажирів.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше на борту парому Norman Atlantic, який горить біля берегів Греції, були дві громадянки України.