Сайт ЦВК повідомляє, що перемогу отримав губернатор Круглов з 48,78% (32 897 голосів). Водночас у єдиного кандидата від опозиції Аркадія Корнацького - 45.31% (31 198 голосів).

Напередодні Корнацький написав на своєму Facebook про нечувані фальсифікації.

За словами кандидата від опозиції, дані соцопитувань напередодні виборів показували його перевагу над Кругловим "більше ніж у два рази".

"І навіть у день голосування екзит-поли соціологічної компанії "Рейтинг", які уже враховували запущені "каруселі", показав мою перемогу більше ніж на 5%", - написав Корнацький.

Читайте також: Вибори у 5 округах не були демократичними, - КВУ

У штабі опозиціонера підрахували, "кількість сфальсифікованих на користь Круглова голосів становить понад 5 тисяч". Найбільше тут, за інформацією опозиціонерів, використовували такі механізми фальсифікації як автобуси з "карусельниками", підкуп виборців, контроль за голосуванням бюджетників, застосування фальшивих бюлетенів.

"Ми вимагаємо негайного створення слідчої комісії Верховної Ради щодо фальсифікації виборів на 132 окрузі та інших чотирьох округах", - заявив опозиціонер Корнацький.

До слова, опрацьовані дані 90% протоколів на довиборах у Раду. У 94 окрузі лідирує Руслан Бадаєв, в 132 - Микола Круглов, в 194 - Михайло Поплавський, в 197 - Леонід Даценко, в 223 - Віктор Пилипишин.