Такі проросійські акції - це роблять окремі люди, які не демонструють загальну думку Європарламенту. І їхнє реноме добре відоме. Найпоширеніше ставлення до таких проросійських активістів – це ігнорування. Всі розуміють навіщо це проводиться і хто за цим стоїть, - вважає Олена Пристайко.

Читайте також: Євродепутат представила антиукраїнську версію подій в Одесі

Єдина проблема, на думку Пристайко, що окрема думка члена парламенту в світі може сприйматись як загальна думка Європарламенту.

Вона також зазначила, що Європарламент у питанні санкцій не діє так активно, як від нього вимагають, тому що багато країн-членів взаємозалежні з Російською Федерацією.

У Європарламенті є група країн, які займають більш активну позицію у цьому питанні – це Великобританія, скандинавські країни, країни центрально-східної Європи, зокрема Польща. При цьому в парламенті є країни, які мають тісні економічні, енергетичні зв’язки з Росією - вони також засуджують дії Росії, але в питанні санкцій – стриманіші, - розповіла експерт.

При цьому, зазначила Пристайко, є країни, які не співпрацюють безпосередньо з Росією чи Україною. Вони фактично займають нейтральну позицію. Тому дуже важливо працювати і переконувати саме представників цих країн.

Реформування України, доведення стандартів життя до європейських – це найкраща контрпропаганда проти інформаційної війни Росії, - вважає Олена Пристайко.

Вона також зазначила, що закордоном готові вкладати кошти в Україну – доказом того є міжнародна конференція донорів України, яка відбувалась 8 липня.

Головне повідомлення цієї конференції – в Україну готові вкладати кошти, потрібна лише мапа, щоб фізично орієнтуватись де знаходиться ця країна, а також як ці кошти тут витрачатимуть, - розповіла Пристайко.