Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Укренерго".

Всього запаси вугілля на складах ТЕС ГК становлять 1345,6 тисяч тонн. За першу добу грудня зі складів спрацьовано 30,8 тисяч тонн вугілля. Особливо напружений стан палива забезпечення склався на Зміївській, Вуглегірській, Луганській, Придніпровській, Криворізькій ТЕС, де запаси вугілля забезпечать роботу до 4 діб.

Читайте також: Україна купуватиме електрику в Росії, — голова Міненерговугілля

"Споживання електроенергії по областях значно перевищує встановлені ліміти електроспоживання. Перевищення встановлених лімітів споживання за першу добу грудня сягають по окремих областях до 50 % по електричної енергії та понад 70% по потужності (АР Крим (51,94% - по електричної енергії, 75,67% - по потужності), Луганська (19,2% та 28,22% відповідно)", - йдеться у повідомленні.

За даними "Укренерго", станом на 10:00 годину 2 грудня через значне зниження температури по всій країни електроспоживання склало 25200 МВт, що на 11% більше ніж минулого року.

"Для покриття добових графіків навантаження залучено всю наявну генеруючу потужність. Однак дефіцит потужності в ОЕС України складає 3000-3500 МВт", - повідомили в "Укренерго".

Як запевняють у відомстві, застосування 1-2 грудня 2014 року аварійних графіків відключення дозволило частково стабілізувати добову ситуацію та попередити технологічні порушення в енергосистемі України.

Нагадаємо, на складах державної компанії "Вугілля України" у зоні проведення АТО перебуває близько 2 млн тонн вугілля, які можна вивезти, щойно для цього з'являться технічні можливості.