Про це пише newsru.com з посиланням на агентство Reuters.

Зустріч відбулася за ініціативою Литви за так званою "формулою Аррія", що передбачає участь не тільки членів РБ, але і запрошення представників інших відомств і організацій, зазначає ТАСС.

Російське постпредставництво при ООН ще до початку зустрічі заявило про те, що Росія не буде в ній брати участь. Постпредство назвало майбутнє засідання "контрпродуктивним і провокаційним, що не входять в сферу компетенції Ради Безпеки".

"Росія завжди дуже швидко виступає з критикою України, звинувачуючи її в порушенні прав людини, однак повністю ігнорує порушення прав людини під своїм контролем чи керуванням", — сказала постпред Литви при ООН Раймонда Мурмокайте.

Пізніше у дипмісії головуючої при РБ ООН Франції журналістам заявляли, що Росія єдина повідомила про неучасть у зустрічі. Проте згодом з'ясувалося, що бойкотували засідання ще три країни.

Нагадаємо, 19 березня Рада безпеки ООН зібралася, аби обговорити ситуацію в Криму. На зустріч запросили одного із лідерів кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва.