Та, мабуть, правильніше буде сказати приходив, адже вже найближчим часом влада Самоа планує перевести годинники аж на 24 години вперед, аби вихідні в острівній державі співпадали з вихідними в Австралії, Новій Зеландії та Східній Азії.

Чим же ще, окрім часової дивовижі, острівна держава притягує до себе туристів?

Першими у цьому переліку - кілометри білосніжних пляжів. Тут досхочу можна насолоджуватися чистим морем та лагідним сонцем.

Національні парки - це одна гордість самоанців. Тут безліч екзотичних рослин та птахів, а ще річки та водоспади. Вхід у більшість парків - 5-10 доларів.

Ще одне природне диво на Самоа - гейзери Алофаага. Потоки лави за сторіччя створили мережу тунелів, які з’єднані з океаном. Вода, що надходить в нижній кінець тунелю, виштовхується під високим тиском нагору і створює чудові фонтани, які б'ють через кожні кілька секунд. Аби подивитися на гарячі водограї - готуйте 4 долари.

Тепер повертаємося до столиці і єдиного міста острівної держави Апіа.

Зазвичай, туристам тут показують меморіальну вежу жертвам Другої світової війни, місцевий ринок і безліч церков.

Однак, відійшовши від Апіа на 4 кілометри, натрапите на музей Роберта Стівенсона, який написав знаменитий “Острів скарбів”. 8 доларів і Ви розглядаєте маєток, де шотландський письменник провів останні роки свого життя.

Серед розваг на Самоа - дайвінг, риболовля, гольф. Якщо Ви прихильник татуювання, то можете зробити собі традиційне самоанське тату. До речі, саме Самоа вважають батьківщиною цього мистецтва.

Аби покрасуватися незвичним татуювання, спершу доведеться добратися на острівну країну. А це доволі дорого. Авіапереліт із пересадкою в Австралії або Новій Зеландії потягне на 7-8 тисяч доларів.

Ще одна вагома стаття витрат - житло. Бюджетний варіант - 40 - 70 доларів за двомісний номер. Кімната у недорогому готелі - 70-100 “зелених”. 150-350 - доларів - і Ви ночуєте в найкращих закладах Самоа.