"Я хотів би звернутися передовсім до всіх жителів східних областей України. Всім абсолютно зрозуміло, що йде реалізація антиукраїнського, антидонецького, антилуганского і антихарківську плану. Плану по дестабілізації ситуації, плану, аби іноземні війська перетнули кордон і захоплювали територію країни, чого ми не допустимо", — сказав Яценюк під час відкриття засідання уряду.

Він наголосив, що мешканці Донеччини, Луганщини і Харківщини хотіли б жити в єдиній країні.

Як відомо, особовий склад Луганської міліції перебуває в стані бойової готовності, правоохоронці ведуть оперативно-пошукові заходи щодо злочинців, які захопили будівлю управління СБУ.

Нагадаємо, невідомі, які перебувають у будівлі управління СБУ, захопили кімнату озброєння та заволоділи зброєю. Під час захоплення будівлі СБУ 9 осіб отримали тілесні ушкодження різного характеру та ступеню тяжкості.

У Донецьку вчора сепаратисти прорвалися в будівлю ОДА. Вони заявили, що блокуватимуть роботу влади Донеччини, поки чиновники добровільно не підуть у відставку. Якщо місцева влада не оголосить референдум в Донецьку до сьогодні до 12:00, сепаратисти погрожують розпустити обласну раду і створити “народну раду”.

Вчора у Харкові прихильники федералізації захопили будівлю облдержадміністрації. Міліція при цьому без спротиву відступила переред протестувальниками. Над будівлею ОДА сепаратисти зняли український прапор і встановили російський.