Луценко заявив, що вважає суддю не об'єктивною, заангажованою, упередженою, а також звинуватив її в тому, що вона виконує політичне замовлення.

Екс-міністр додав, що на її місці він би сам просив відвід, адже до неї теж дійде черга відповідати за злочини. Захист підсудного підтримав це клопотання, однак прокурори заявили, що воно не містить об'єктивних причин.

Також повідомляється, що засідання суду розпочалося зі словесної перепалки із суддею Ганною Медушевською. Екс-міністр не захотів представитися для встановлення своєї особи. Більше того, Луценко попросив суддю представитися і показати документи, які б підтверджували, що суддя Медушевська й справді головуюча у цій справі.

Також Луценко попрохав суддю представити дані комп'ютерного відбору суддів, щоб він пересвідчився, на якій підставі саме вона "слухатиме справу".

Суддя пояснила, що, згідно з порядком, спершу встановлюються особи учасників процесу, а згодом називається склад суду. Проте, така відповідь Луценка не задовольнила.

Нагадаємо, сьогодні 23 квітня, в Печерському районному суді Києва відбувається попередній розгляд кримінальної справи за обвинуваченням колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, а також підсудних Володимира Тарасенка й Олега Павлєнова в незаконній організації стеження в рамках розслідування кримінальної справи про отруєння Президента Віктора Ющенка