Тимошенко порівняла дії чинної влади з сталінськими часами.

"Якщо ми не доведемо сьогодні справу щодо відсторонення від влади Януковича, з нашими дітьми так само чинитимуть ще десятки років", - йдеться у повідомленні Тимошенко.

Опозиціонерка засудила владу за ув’язнених, яких підозрюють у штурмі Адміністрації Президента.

"Ув’язнення невинних та мирних патріотів України, по-звірячому побитих "Беркутом", у той час, коли вся Україна та весь демократичний світ чекає притягнення до відповідальності винних у кривавій розправі над нашими дітьми, у той час, коли на майданах стоять мільйони обурених українців і вимагають відставки Януковича, у той час, коли в Києві проводиться зустріч міністрів закордонних справ ОБСЄ, - це є викликом, який Янукович кидає всій Україні, всьому демократичному світові", - вважає вона.

Читайте також: Євромайдан закликав Тимошенко припинити голодування

Тимошенко наголосила, що Янукович "не приховує, що обрав шлях диктатури, він своїми діями заявляє це відверто на весь світ".

Я закликаю всіх людей, які здатні боротися, - дійте

"Він кричить всім нам в обличчя, що ми всі - ніхто, що ми - маса, яка його не цікавить і з якою він не планує рахуватися. Він заявляє демократичному світу, що він тиран, і якщо демократичний світ хоче співпрацювати з Україною, то мусить його сприймати таким, яким він є, бо він не планує мінятись. На території України відбувається становлення нового Сталіна", - вважає вона.

Читайте також: Тимошенко передала опозиції свій план дій

На думку Тимошенко, українці разом з демократичним світом повинні зупинити Януковича, інакше Україна стане ще однією Північною Кореєю.

"Я закликаю всіх людей, які здатні боротися, - дійте! Ще не пізно! Одних розмов на майданах недостатньо. Народу України треба негайно брати владу в свої руки, а не вести з диктатором солодкі розмови. Усі дії повинні бути скоординовані з опозицією: на неї покладена велика місія і її треба дослухатися, щоб не допустити кровопролиття", - підкреслила опозиціонерка.