Упродовж тижня Почаївська Лавра у центрі уваги. На території християнської святині в іконній крамниці прихожани виявили сепаратистську літературу. Схвильовані віряни звернулися до громадських активістів.

Це – книжечка, яку ще декілька тижнів тому вільно продавали на території Почаєвської Лаври. Невеличке видання про життя і проповіді православних отців рясніє проросійськими висловами. Читача тут переконують, що українці це лише частина "вєлікого руського народа". А видали її у Львові. Поблагословив же такий текст архієпископ Августин. Та у самій Лаврі скандальних книжечок вже немає. Після резонансу, цю літературу з полиць забрали.

Читайте також: Українські видавництва обережніше працюють з російськими авторами

Книжечку, яку купили паломники декілька тижнів тому у Лаврі, владика не впізнає. Настоятель лаври натомість каже – у церковній крамниці багато україномовної літератури.

На аматорському відео паломників видно, що дійсно на полицях чимало україномовних книжок. Громадські ж активісти певні – сепаритистські книжки заховали, на певний час.

У Почаївській Лаврі владика Володимир запевняє, Православна церква молиться за цілісність держави. Та моляться у Почаєві все ж під російським гербом. Головний світильник Свято-Успенського собору рясніє двоголовими орлами.