Про це повідомив начальник кримської міліції Михайло Слєпаньов.

"Ми схиляємося до того, що даний злочин було вчинено, як розбійний напад з метою заволодіння особистим майном, оскільки нападник заволодів барсеткою потерпілого, в якій знаходилися гроші. Але ми будемо досліджувати і всі інші версії", - сказав Слепанев.

За його словами, міліція також розглядатиме інші версії нападу, зокрема, пов'язані з комерційною і професійною діяльністю.

Начальник кримської міліції розповів, що Бартенєв приїхав близько 1.30 ночі додому. Він живе на другому поверсі п'ятиповерхового будинку. Мер поставив машину гараж і попрямував до свого під'їзду, в цей час його наздогнав нападник і з відстані приблизно 1,5 метра, вистрілив у спину з обрізу мисливської рушниці.

Після цього між нападникам і мером почалася бійка. Як сказав Слепанев, свідок, який живе на 4 поверсі, почув постріл і побачив, як з під'їзду буквально викотилися двоє чоловіків, один з яких встав і втік.

"На асфальті залишився лежати потерпілий. Очевидець впізнав свого сусіда, мера Феодосії Бартенева. Свідок вибіг на вулицю, надав першу допомогу постраждалому і доставив його до лікарні", - розповів Слепанев.

Головний лікар Феодосійської міської лікарні повідомив, що стан Бартенева стабільно важкий, його життю нічого не загрожує.

За словами Слепанева, на місці нападу вилучено знаряддя злочину - це обріз мисливської однозарядного рушниці.

В околицях в результаті пошуку правоохоронці знайшли барсетку Бартенева з документами, але без грошей. Саме тому основна версія - розбійний напад.

На виїздах з міста і на виїздах з Криму виставлені пости.

У зв'язку з цією подією відкрили кримінальне провадження за ст.115 (умисне вбивство), та частини 4 с.87 (розбійний напад із застосуванням вогнепальної зброї) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Криму напали на мера Феодосії Олександра Бартенєва. З вогнепальним пораненням його доставили в лікарню. 57-річний Бартенєв має звання героя України. Двічі (у 2008 і 2010 році) обирався мером. Одружений, має сина.