Про це ідеться у повідомленні прес-служби НАК "Нафтогаз України".

"Сьогодні, 27 лютого 2012 року, в приміщенні НАК "Нафтогаз України" за участю представників ЗМІ відбулося розкриття попередніх пропозицій конкурсних торгів на закупівлю послуг з оцінки вартості активів системи магістрального трубопровідного транспорту газу України, у тому числі підземних сховищ газу та об’єктів інфраструктури. Закупівля послуг з оцінки активів української ГТС проводиться Компанією на виконання відповідного доручення Кабінету міністрів", - поінформували у компанії.

Згідно з обраною процедурою двоступеневих торгів, закупівля послуг оцінки буде проходити у два етапи: на першому етапі учасники подають попередні пропозиції конкурсних торгів, які не містять ціни, а на другому – учасники, пропозиції яких не були відхилені, подають остаточні пропозиції із вказаною вартістю послуг.

Попередні пропозиції конкурсних торгів на участь у закупівлі послуг оцінки подали такі компанії: "Томас&Сімонова" (Київ), "Дафф Енд Фелпс" (Нью-Йорк, США), "Бейкер Тіллі Україна ЕК" (Київ) і "Ернст енд Янг" (Київ).

Після оголошення компаній, які подали свої попередні пропозиції на участь у конкурсі, заступник голови правління "Нафтогазу" Вадим Чупрун наголосив: "Оцінка ГТС дозволить в перспективі створити працюючий високорентабельный бізнес-проект (один із прикладів - це створення консорціуму), який деполітизує питання її використання, а така економічна модель позбавить українську газотранспортну систему від політичних спекуляцій".